HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Tényleg a részvétel számít?

2013.09.30. 20:00 Gerstmár Ferenc

1990-ben szeptember 30-án tartották az első helyhatósági választásokat Magyarországon. 2000 óta ezen a napon ünnepeljük a Helyi Önkormányzatok Napját. Ma először történt meg, hogy egy vidéki város, Veszprém adhatott otthont a központi rendezvénynek. A Megyeháza Szent István termében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy a kormány emberét sosem fogadják helyi szinteken olyan bizalommal, mint amilyennel a polgármesterhez fordulnak, hiszen az utóbbit tartják a maguk emberének, a központból küldöttektől idegenkednek.

Navracsics szerintem nem tartozik bele ebbe a sorba, legalábbis itt Veszprémben. Ő egy virtigli veszprémi polgár, akivel gyakran találkozhatunk a városban: kulturális rendezvényeken, templomban vagy akár az utcán sétálva. Bár sokak számára elgondolkodtató, hogy miért szolgál - ráadásul igen magas polcon - egy torz hatalmat. De nem erről akarok írni, hanem Navracsics mai ünnepi beszédében megfogalmazott azon állításról, hogy az önkormányzat a közösségi részvétel terepe. Nem szabad a hatékonyságra hivatkozva kiszorítani az ügyek intézéséből, a döntéshozatali folyamatból az állampolgárokat. - mondta. Amennyiben a miniszterelnök-helyettes ezt komolyan gondolja, megkérdezhetné a helyi fideszes vezetőket, miért tekintik a társadalmi egyeztetést a legkülönfélébb ügyekben csupán kötelezően végrehajtandó körnek? Miért utasították el a részvételi költségvetésnek még a gondolatát is? Miért nem törekszenek arra, hogy a helyieket minél nagyobb számban vonják be a rendeletalkotások előkészítésébe?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr345541610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.09.30. 21:54:42

Kötelezően végrehajtandó körnek?
Leginkább még annak sem.
süti beállítások módosítása