HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Kirakatok

2013.12.02. 15:12 Gerstmár Ferenc

Az önkormányzat vonatkozó rendelete értelmében a belvárosi kirakatok megjelenésének, színvilágának illeszkednie kell a településképhez. A városi hetilap tudósított arról, hogy a polgármester is többször egyeztetett az érintett kereskedőkkel. Ezért érdeklődtem nála napirend előtti kérdésemben, hogy sikerült-e kompromisszumos megoldásokat találni? Nem vezet-e az egységesítés steril arculathoz? Hogyan vélekednek erről a Kossuth utcai üzletek bérlői, tulajdonosai?

Porga Gyula megnyugtatott, hogy hónapok óta zajlik az egyeztetés az érintett vállalkozókkal. A városnak is fontos, hogy ez a terület agóraként funkcionáljon. Ezeken a megbeszéléseken arról van szó, hogy egységesíteni kell a Kossuth utca látványvilágát, ami nem jelent egyformaságot. A kereskedők nyitottak az elképzelésekre.

1997 óta létezik Veszprém Város Helyi Vállalkozásokat Támogató Közalapítványa. Alapító okirata friss módosításának köszönhetően a Veszprém város közigazgatási területén működő vállalkozások közterületi kapcsolattal rendelkező üzlethelyiségük külső megjelenésének - településképi szabályozásnak megfelelő - átalakításához a közalapítványtól támogatásban részesülhetnek.

Érdemes volt forszírozni a témát. Az erdményről pedig első kézből kapok majd információt, hiszen nap mint nap megfordulok a Kossuth utcán.

Szólj hozzá!

Címkék: kirakat belváros lmp veszprém gerstmár

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr865671418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása