HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Pályázati kiírás

2014.06.27. 15:24 Gerstmár Ferenc

Elérkezett az ideje, hogy a veszprémi önkormányzat kiírja a helyi menetrendszerinti közösségi közlekedés ellátására vonatkozó pályázatot. A közgyűlési vitában két olyan felvetésem is volt, amelyet befogadott az előterjesztő. Az egyik az autóbuszok számával kapcsolatos. Kevésnek tartottam az alacsonypadlós buszok  20%-os arányát. Némedi Lajos alpolgármester ezt követően 40%-ra tett javaslatot. Ha ez meg is valósul, azzal a mozgásukban korlátozottaknak, a babakocsival közlekedőknek és az időseknek egyaránt megkönnyítjük a helyzetét.

Idéztem a kiírás következő mondatát: „Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy az üzemeltetés tapasztalatai alapján legkésőbb 2016. június 30. napjáig a helyi közösségi közlekedést gazdaságosabbá tevő menetrend tervezetet terjeszt elő Önkormányzat részére.” Jeleztem, indokoltnak tartom egy új menetrend összeállítását, de amikor egyetlen szempontként a gazdaságosságot jelöli meg egy pályázati kiírás, az számomra azt a fenyegetettséget jelenti, hogy ez a szolgáltatás szűkítésével fog járni. Eddig mindig a gazdaságosságra hivatkozva csökkentek a járatszámok, vagy szűntek meg vonalak. Az utasbarát jelző és a hatékonyság említését is szükségesnek tartottam. Ezzel kiegészülve került elfogadásra az anyag. Remélhetőleg tényleges változást sikerül generálni a veszprémi utazóközönség érdekében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr456433807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása