HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Két négyzetméter

2013.11.04. 13:41 Gerstmár Ferenc

Azt kérdeztem a múlt heti Közgyűlésen napirend előtt az illetékes alpolgármestertől, mi a helyzet a veszprémi óvodákban férőhelyek tekintetében. Az emberi erőforrások miniszterének egy 2012-es rendelete ugyanis előírja, hogy az ovis csoportokban gyermekenként legalább két négyzetmétert kell biztosítani. Arra voltam kíváncsi, teljesül-e ez a megyeszékhelyen.

Némedi Lajos tájékoztatott, hogy jelenleg 82-ből 43 csoportszoba felel meg az előírásnak, 39 nem. Ennek kiküszöbölésére lehetséges megoldásként említette, hogy a következő tanévtől kevesebb háromévest vesznek fel óvodába.

Ez a megközelítés azért is nagyon érdekes, mert 2014. szeptember 1-jétől 3 éves kortól kötelező óvodába járást ír elő a nemzeti köznevelési törvény. A veszprémi városvezetés pedig büszke arra, hogy családbarát önkormányzatot működtet. Hogy is van ez, kérem szépen?

Szólj hozzá!

Címkék: óvoda férőhely lmp veszprém gerstmár

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr775614118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása