HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Adósság nélkül

2014.01.02. 16:55 Gerstmár Ferenc

Karácsony előtt jelentette be a veszprémi városházán tartott sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, hogy a még fennmaradt 420 milliárd forint adósságot az állam átvallalja az önkormányzatoktól. Ez lehetővé teszi, hogy január elsejével a nagyvárosok is tiszta lappal indulhassanak. - mondta.

Beköszöntött a január. A kormány az összes önkormányzati adósságot átvállalta. Ezzel az államadósságot, mindannyiunk adósságát növelte, amit mi adófizetők kell, hogy kifizessünk. Ez az átvállalás igazságtalan. Azoknak - a többségében fideszes vezetésű - nagyvárosoknak kedvez, ahol a vezetés nyakra-főre vette fel a hiteleket, nem törődve a következményekkel. Gondoskodni kellene róla, hogy a nagy adósságot felhalmozó vezetők esetében személyi következményei is legyenek a felelőtlenségnek. Még fontosabb persze, hogy a korábban alacsony vagy nulla adóssággal rendelkező önkormányzatok plusz forráshoz jussanak. Az LMP az általa felállítandó 100 milliárdos Zöld Beruházási Alap elosztásánál érvényesítené ezt a szempontot, több munkahelyteremtő és jövőépítő forrást juttatva a felelős önkormányzatoknak.

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzati adósság fideszes nagyvárosok

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr655721636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása