HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Belső körgyűrű

2014.04.15. 16:41 Gerstmár Ferenc

Veszprémben a jelenlegi városszerkezet az 1980-as években alakult ki. Azóta markánsan senki nem nyúlt a közlekedési hálózathoz. Ma majdnem minden háztartásra jut egy autó, míg a városszerkezet kialakulásakor ez közel sem volt így. A változás parkolási problémákhoz, közlekedési dugókhoz vezetett. Ezt próbálják enyhíteni az észak-déli közlekedési tengely kiépítésével, az OTP és a kórház csomópontjába tervezett dupla körforgalommal, de a polgármester is elismerte, hogy az igazi megoldást a belső körgyűrű folytatása jelentené a Jutasi út és a Pápai út között. Ez becslések szerint harmadával csökkentené a belváros gépjárműforgalmát.

Az országgyűlési választási kampányban is szóba került a téma. A Fidesz és az MSZP hitelességét egyaránt rontja az ügyben, hogy a szükséges forrás megteremtéséhez az MSZP kormányzása idején fideszes képviselők tettek javaslatot az állami költségvetés módosítására, a Fidesz kormányzása idején, pedig szocialista képviselők nyújtottak be hasonló javaslatot. Mindkét esetben sikertelenül.

Olyan fejlesztésről beszélünk, amely a veszprémiek közös érdeke. Ezért a következő közgyűlésen napirend előtt kérdezem majd a polgármestert, miként látja most megvalósulásának várható időpontját? Milyen lépéseket tesz a városvezetés a belső körgyűrű folytatásának érdekében?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr266040740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása