HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Jelenleg beavatkozást nem igényel?

2013.11.28. 16:45 Gerstmár Ferenc

A mai Közgyűlés tárgyalta az intézményirányítási modell kialakításának tapasztalatairól és az intézmények működéséről szóló tájékoztatót. Még júniusban sikerült elérnem, hogy ezt a témát a második félév munkatervébe illesszék. Nem akaródzott ez az illetékeseknek, de aztán belátták, többet vesztenek az ellenkezésen, mintha beadják a derekukat. Az előterjesztés megmutatta, miért fáztak ettől annyira.

Némedi Lajos alpolgármester szerint az átszervezés óta 11 hónap telt el, igazán hasznos következtetéseket ilyen rövid idő alatt nem lehet levonni. Az összegzése azért optimista: az intézményirányítási modell a várakozásoknak megfelelően jól működik, és jelenleg beavatkozást nem igényel.

Nem mindenki így gondolja. A Közgyűlésen Bán Mihály bizottsági hozzászólását idéztem. A Pedagógusok Szakszervezete városi titkára testközelből látja az intézményekben bekövetkezett helyzetet:

"A munkavállalók beosztásukra való tekintet nélkül megnövekedett gondokról számolnak be. Az adminisztratív-technikai feladatokat ellátó kollégák száma lecsökkent; bizonyos területeken a hatékony működést biztosító létszám alá. Vannak feladatok, amelyekre egyszerűen nincs ember: senkinek a munkaköri leírása nem tartalmazza az adott feladat elvégzését; a feladat azonban létezik. Az ügymenet lelassult. Több körös engedélyeztetési eljárás során, hosszabb átfutási idők után lehet hozzájutni a működéshez szükséges forrásokhoz, eszközökhöz, anyagokhoz.

... Az eddigi viszonylag stabil működést a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság váltotta fel. A dolgozókon a jövőtől való félelem és a nyugtalanság, ugyanakkor egyfajta beletörődés („annyit csinálok meg, amennyit tudok”) uralkodott el."

Ehhez nincs nagyon mit hozzáfűzni. Változtatni viszont sürgős lenne. Ezért arra kérem a városvezetőket, hogy mielőbb tegyék meg a szükséges lépéseket!

Szólj hozzá!

Címkék: létszámleépítés lmp veszprém gerstmár intézményirányítási modell

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr825665828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása