HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Nyolc

2013.10.14. 23:36 Gerstmár Ferenc

Az utóbbi napokban, ha valaki megemlítette a nyolcas számot egy közéleti írásban, nagy valószínűséggel a fociról értekezett. Az amszterdami 8-1 megtette hatását. Én Bécsben értesültem az eredményről, ahol a Közép-Európai Zöld Önkormányzati Képviselők Kerekasztalának háromnapos rendezvényén vettem részt a hétvégén. Nyolc ország zöldjei találkoztak. Az egyik feldolgozott kérdéskör a közösségi kerteké volt. Magyarországról ebben a témában Jakabfy Tamás VIII. kerületi LMP-s képviselő tartott prezentációt - nem véletlenül. Józsefvárosban található ugyanis a Leonardo Kert és a Grund Kert. Osztrák barátaink pedig egy működő kertet meg is mutattak Bécs 22. kerületében.

A közösségi kert lényege, hogy városi környezetben, a gyakorlatba ültetve ad könnyedén követhető példát a környezettudatos és fenntartható életmódra, és hívja fel a figyelmet az erre vonatkozó szemléletváltás szükségességére. Új megközelítést kínál a városi térhasználatra, a közösségi terek átértelmezésére.

Veszprémben is van lehetőség kiskert bérlésére. Korábban a sajtó nyilvánossága előtt magam is biztattam a város lakóit, hogy éljenek a lehetőséggel. Ezen túlmenően most úgy látom, érdemes lenne kipróbálni városunkban is egy-egy terület közösségi művelését, hiszen ennek a műfajnak a vegyszermentes, biztonságos, jó minőségű élelmiszerek előállításán kívül jelentős haszna lehet a társadalmi kapcsolatok erősítésében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr555568799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása