HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Lépcső a várba

2013.12.21. 16:38 Gerstmár Ferenc

Az idei utolsó veszprémi közgyűlés napirendjén szerepelt, hogy az önkormányzat a Budapest útnak a Brusznyai Árpád utcától az új körforgalmi csomópontig terjedő szakaszát átnevezi Mindszenty József utcára.

Abban konszenzus mutatkozott már korábban is, hogy Mindszentyről közterületet nevezzünk el. Tulajdonképpen régi adósságát törleszti ezzel a város. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy az utcanévi munkacsoport még most is alternatív javaslatokkal élt. Az egyik ilyent felhasználva azt a módosító indítványt terjesztettem elő, hogy a Nagypréposti palota (a mai főegyházmegyei hivatal) épületétől a Kálvária bejáratáig, Tamási Ákos Krisztus-szobráig tartó enyhe menetelű lépcsősornak adjuk a Mindszenty József lépcső nevet.

Tudom, történelmietlen, de mégis gondoljanak bele, ha Mindszenty ma végigsétálna Veszprém valamelyik közterületén, melyiken tenné szívesebben? Egy gépjárműforgalommal és légszennyezettséggel terhelt utcán vagy a várba vezető lépcsősoron? És melyik kötődhetett hozzá inkább egykor?  Arról nem is beszélve, hogy a lépcsősoron felkapaszkodva érünk a bazilikához, melyben Mindszenty mellszobra található. Ezekkel a gondolatokkal érveltem a közgyűlésen is. Velem együtt öten szavaztak a módosítóra igennel, köztük ketten - Brányi Mária és Mihalovics Péter -  a Fidesz frakcióból. A többség elutasította azt, és az eredeti határozati javaslat került elfogadásra. Természetesen együtt lehet élni ezzel a döntéssel, de úgy gondolom, hogy egy remek lehetőséget mulasztott el a városvezetés a várba vezető lépcső elnevezésével kapcsolatban, amellyel ráadásul igazán méltó emléket állíthatott volna Mindszenty Józsefnek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Mindszenty közterület elnevezés gerstmár veszprémi vár

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr605703562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása