HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Nem lesz sikerdíj, vagy mégis

2013.10.24. 22:08 Gerstmár Ferenc

"... ennél a pályázatnál is meg tudtak egyezni az ADITUS-al, hogy nem kérnek sikerdíjat." Ez a félmondat a Városstrtatégiai és Városmarketing Bizottság 2012. szeptember 6-i üléséről készült jegyzőkönyv 9. oldalán szerepel. Brányi Mária alpolgármester tette a kijelentést, amire ma már nem akar emlékezni. A szóban forgó igen hosszú című 1,2 milliárd forintos pályázatot mostanság mindenki Smaragdváros projektként emlegeti. A Jutasi úti lakótelep egyes elemeinek megújítása mindenképp előremutató vállalkozás. A szociális célú városrehabilitáció keretében közösségi terek szépülnek meg, több lakóépületen energiamegtakarítást célzó beavatkozást hajtanak végre, teljesen megújul a Ringató Óvoda, a Városi Művelődési Központ épületének egy része új funkciókat kap.

Többek között éppen ezen két utóbbi projektelem műszaki tartalmi változása, és az azzal összefüggő előzetes pénzügyi kötelezettségvállalás miatt került most megint napirendre a téma. A Ringató Óvodában ugyanis kialakításra kerül egy főzőkonyha (57,5 millió forint értékben), a VMK-ban viszont a korábban tervezett főzőkonyha alapterületén rendezvényeknek helyet adó közösségi termeket és életmód konyhát, valamint ezek kiszolgáló helyiségeit alakítanák ki. Nincs is ezzel különösebb gond. Az áttervezési javaslatban azonban nem csak a változtatásokhoz kapcsolódó költségek szerepelnek a nem elszámolható önerő szükségletnél, hanem megjelenik 54.864.000 Ft sikerességi jutalék (egy óvodai főzőkonyha ára). Tudják, amiről megegyeztek, hogy az ADITUS nem kéri.

Ma bizottsági ülésen rákérdeztem kinek és miért akarják kifizetni ezt az összeget. Alpolgármester asszonytól azt a választ kaptam, hogy természetesen a pályázatíró cégnek, akiket a megállapodás alapján megillet.

Úgy tűnik, ha Brányi Mária azt mondja, nem lesz, az annyit jelent, hogy lesz. És ez így van rendjén. Szerinte. A városnak ez most közel 55 millió forintba fáj.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr475597691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása