HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Sárga, kék és zöld

2013.08.02. 07:42 Gerstmár Ferenc

Veszprémben már eddig is több mint 120 szelektív hulladékgyűjtő sziget működött. Ezek felén három edényzet áll: sárga, kék és zöld színű 1100 literes konténerek. A többi helyszín megújítása a nyári hónapokban zajlik. További szigetek is létesülnek, összesen 70 helyen. A városvezetés büszke arra, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek száma a lakosságszám arányában meghaladja a nyugat-európai átlagot. A probléma csak az, hogy ennél a módszernél a tapasztalatok alapján lényegesen hatékonyabb a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés.

Év elején az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás elnöke azt állította, hogy az idén tavasszal, kora nyáron meg fog valósulni a házhoz menő gyűjtés a társuláshoz tartozó 158 önkormányzat területén. A közelmúltban jó hírként mégis a szigetek megújítását jelentették be Veszprémben. Lehet, hogy az elnök úr keveri a fogalmakat?

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a fogyasztók igényeihez jobban igazodó módja az újrahasznosítás előkészítésének, jobb a gyűjthető hulladékok mennyiségi és minőségi aránya is. Erősíti a lakosság környezettudatos magatartását. Érdemes lenne ebben gondolkodni, és nem csak úgy beszélni, mintha ebben gondolkodnának.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr415431762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása