HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Lesz-e Veszprémben kisgyermekes bérlet?

2014.03.21. 13:53 Gerstmár Ferenc

Veszprém megye decemberben elfogadott területfejlesztési koncepciójában alapvető célkitűzésként szerepel a megye településeinek „családbarát” fejlesztése. Ezt a kifejezést gyakran halljuk különböző kormányzati és helyi vezetőktől. A megvalósítás során azonban sokszor kiderül, hogy a családbarát megközelítést inkább arculati elemnek tekintik, és csak kisebb részben a mindennapokat érintő problémák megoldásának.

Gondoltam lehetőséget biztosítok a veszprémi polgármesternek, hogy bizonyítsa elkötelezettségét az ügyben. Indítvánnyal éltem annak érdekében, hogy kedvezményes kisgyermekes bérlet kerüljön bevezetésre a helyi közösségi közlekedésben.

A kisgyermekes bérlet egy 21. századi családtámogatási forma, melynek lényege, hogy a nyugdíjasokat és a diákokat megillető utazási kedvezményhez juttassa a kisgyermekes szülőket, akiknek támogatása különösen fontos az egyre mélyülő demográfiai válsággal küszködő Magyarországon. Javaslatom szerint az alábbi ellátások valamelyikében részesülő személy lenne jogosult a kisgyermekes bérletre: TGYÁS, GYED, GYES, GYET ellátott, illetve aki ápolási díjat vesz gyermeke után igénybe.

A jövő heti közgyűlés napirendjén nem szerepel az előterjesztés. Vagyis a polgármester vélhetően nem értett egyet indítványommal, amelyről így a közgyűlés szavaz. Kiváncsian várom, hogy reagál a fideszes többség. Tesz-e egy lépést a családbarát város irányába?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr265872440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása