HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Mégis

2014.06.03. 13:26 Gerstmár Ferenc

Mégis elindult a helyijáratos kisgyermekes bérlet bevezetésének folyamata Veszprémben. A megyei napilap tudósítása szerint a közgyűlésen kisebb vita alakult ki arról, hogy az LMP, a Jobbik vagy a Fidesz vetette fel elsőként az ötletet. A polgármester azonban már bevezetőjében egyértelművé tette, hogy az én márciusi indítványom nyomán tárgyalhatnak róla a képviselők. Ráadásul két módosító indítványom közül az egyiket befogadta az előterjesztő. Így a TGYÁS, GYES, GYED ellátottakon kívül a GYET-en lévők és azok is a jogosultak közé kerültek, akik ápolási díjat vesznek gyermekük után igénybe. A megnevezés esetében viszont egyelőre ragaszkodtak a kismama bérlethez, de a polgármester ezzel kapcsolatban is jelezte, igazam van, a felsorolt ellátások közül többet férfiak is igénybe vehetnek, ezért gondolkoznak frappánsabb néven.

Nem állom meg szó nélkül, hogy amikor márciusban előjöttem a témával, az illetékes alpolgármester mindenhol azt nyilatkozta, a kampányláz hevében cselekedtem. Ezek után vicces, hogy a végső döntést fideszes javaslatra majd szeptemberben hozza meg a közgyűlés, néhány héttel az önkormányzati választás előtt. De lényeg a lényeg, ha minden jól megy, 2015. január 1-től élhet a kedvezmény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr296262612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása