HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Költségvetés 2014

2014.02.28. 23:50 Gerstmár Ferenc

A tegnapi költségvetési vitában elhnagzott két felszólalásom közül ez volt az első.

Tisztelt Közgyűlés!

„2011 az alapozás, 2012 az építkezés, 2013 a megújulás éve volt, 2014 pedig a veszprémiek éve lesz”- mondta a polgármester. A fideszes városvezetések nyolcadik évében eljutottunk odáig, hogy felfedezték és megnevezték a veszprémieket. Önök részvételi költségvetést ugyan még mindig nem akarnak – polgármester úr korábbi szíves közlése szerint ugyanis a braziloknál jó a foci, de másban ne róluk vegyünk példát -, de legalább már beszélnek a veszprémiekről. De miről beszélnek a veszprémiek?

Beszélhetnek arról, hogy az ígéretek ellenére még mindig nem készült el a hosszú távú gazdasági stratégia. Nem tudjuk, hogyan képzelik a munkahelyteremtést a zöld gazdaságban.

Beszélhetnek arról, hogy mi nem valósult meg az energiastratégiából.

Beszélhetnek a rezsiblöff önkormányzati cégekre gyakorolt negatív hatásairól.

Beszélhetnek arról, hogy továbbra sincs forrás a szociális bérlakások számának növelésére.

Beszélhetnek arról, hogy tanulmányokra ugyan költöttek már az ügyben, de még semmi nem látszik a közösségi közlekedés korszerűsítéséből.

Beszélhetnek arról, hogy a szabadidejükben sportolni vágyóknak még mindig kevés lehetőség áll rendelkezésükre. És csak reménykedhetnek abban, hogy a polgármester úr által tett kijelentés, miszerint a következő időszakban az infrastrukturális fejlesztésekben kiemelkedő helyet fognak kapni a sportlétesítmények, erre a területre vonatkozott. Nem pedig egy giga stadion beruházásra célzott.

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Fideszes Többség!

A veszprémiek szava mintha nem hallatszana el Önökhöz.

Mit tettek a fideszes városvezetések 2006 októbere után, mióta hatalmon vannak a városban? Először megötszörözték a város adósságállományát, majd igazságosnak feltüntetve azt, leborultak az állam nagysága előtt az úgynevezett önkormányzati adósságkonszolidáció kapcsán. Önök szerint ugyanis az az igazságos, ha a felelősen gazdálkodók nulla forint segítséget kapnak, a felelőtlenül gazdálkodók pedig hét, tíz vagy akárhány milliárdot.

Most az adósságkonszolidációt követően fellélegezve sok célra szánnak egy kicsivel többet, de kérdés, ha Önökön múlik a veszprémieknek újabb nyolc évet kell-e várniuk, hogy egy év újra az övék legyen? Már persze, ha az idei tényleg az övék lesz, nemcsak a Fidesz kommunikációjában.

Szólj hozzá!

Címkék: veszprém költségvetés adósság gerstmár

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr585837783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása