HTML

Egy LMP-s képviselő Veszprémben

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselőjének internetes naplója.

Ezen az oldalon mindenkivel megosztom az önkormányzati tevékenységemmel kapcsolatos gondolataimat, terveimet, eredményeimet. Köszönöm, hogy érdeklődik munkám és az LMP iránt.

Üdvözlettel: Gerstmár Ferenc

veszprem.lehetmas.hu

Sajtómegjelenések

Friss topikok

Linkblog

Országzászló

2014.04.25. 13:16 Gerstmár Ferenc

Országzászlót helyeznek el az Óváros téren. Június 4-én adják majd át. A Veszprémben 1944. március 15-én felavatott Országzászló szintén ezen a téren állt, a jelenlegi Polgármesteri Hivatal „A” illetve „B” épülete között, az Ányos Pál utcát lezáró támfal előtt. Egy héttel ezelőtt, amikor a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság tárgyalt a kezdeményezésről, mindössze két kérdést tettem fel az előterjesztő Brányi Máriának: Nem tartja-e anakronisztikusnak az Országzászló állítást? Nem tart-e attól, hogy heves szimbolikus, ideologikus vitákat gerjeszt az emlékjel? Ezt követően a jelenlévő jobbikosok és fideszesek heves szimbolkus, ideologikus vitát produkáltak mintegy fél órában.

A Közgyűlés még inkább beigazolta előfeltevésemet, és ne higgyék, hogy a lakosságot nem osztja meg ugyanígy a kérdés. Néhány részlet a vehir.hu tudósításából.

Katanics Sándor (DK): "Az országzászlók eredetileg soviniszta, revizionista eszméket jelenítettek meg..."

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik): "...június 4. igenis gyásznap, nem az összetartozásra kell ilyenkor gondolni, ő az Apostoli Magyar Királyság megcsonkolását gyászolja." "Az országzászlót mindaddig félárbócra kell ereszteni, amíg a Szent Korona országai nem egyesülnek."

Némedi Lajos alpolgármester (Fidesz-KDNP): "...szégyellje magát az, aki – akár szélsőbalról, akár szélsőjobbról – politikai haszonszerzésnek minősíti ezt a kezdeményezést. Június 4-e nem a gyász, hanem a nemzeti összetartozás napja."

Az összetartozásra hivatkozva létrehoznak valamit, ami megoszt. A Beatrice örökbecsű dalszövege jut eszembe: "Utálom az egész XX. századot!"

A cirkuszban nem szólaltam meg. Nemmel szavaztam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerstmarferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr16084559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása